18 okt ‘Pak iets aan dat je irriteert’

De Britse zakenman en beroepswaaghals Richard Branson over de kansen om geld te verdienen aan klimaatverandering.

Wat zijn volgens u de belangrijkste eigenschappen die een ondernemer moet hebben?
‘Op de eerste plaats vind ik dat je niet bang moet zijn om risico’s te nemen en fouten te maken. Laat je niet afschrikken door die stap in het onbekende. Ik heb in de loop der jaren heel vaak m’n hoofd gestoten, maar dat heeft me alleen maar sterker en vastbeslotener gemaakt om te slagen. Ik vind dat je ook naar andere mensen moet kunnen luisteren en bescheiden genoeg zijn om te beseffen dat iemand anders soms een beter idee heeft dan jij. Ik ben nooit te trots om toe te geven dat ik ernaast zat. Ook is het belangrijk dat een ondernemer plezier heeft in wat hij doet – of het nu gaat om een grote industriële omwenteling of het benutten van een gat in de markt.’

 

Foto: Flickr.com/Jarle Naustvik